dilluns, 4 de febrer del 2008

COVARDS

Una de les principals funcions d'aquest nou blog és la deconstrucció de tòpics instal.lats en el pensament majoritari tant dels grups de l'esquerra a la nostra ciutat, com de la pròpia ciutadania en general. I res millor per començar que parlar de la dreta que governa, o tal vegada des-governa Alacant. Molts pensavem que el fet de que el PP de la terreta fóra un club d'amics i familiars preocupats seriosament pel futur i el benestar de la família -que no la catòlica- sino més be la pròpia, feia que estiguera un tant despreocupat per questions més de tipus ideològic.

Dit d'una altra forma, es podria pensar que a un PP corrupte, sospitós de favors a empresaris amics i més paregut a una S.L. que a un partit plenament democràtic, temes relatius a la apertura ideològica o a la defensa de llibertats i drets de les persones les importa un poquet menys, que allà a on el PP fa bandera i electoralisme amb totes aquestes qüestions.

A més, si fem cas del tòpic que Alacant és roja, perquè va ser l'última ciutat republicana, i a més, i gràcies al turisme i la primera onada migratòria interna allà a les dècades dels quaranta, cinquanta i seixanta, aquesta és una ciutat d'acollida, cosmopolita i oberta, doncs els nostres reprsentants segur que són molt més oberts que aquells de la Espanya més austera i castellana.

Podriem inclús parlar maliciosament de la presència a l'equip de govern d'algun regidor que sempre ha defensat postures obertes i respectuoses amb la història més propera, el que també podria afavorir aquesta sensació de modernitat a la dreta local.

Doncs tot és una autèntica falàcia, una puta mentida, si em permitiu el cas i la paraula. Aquesta dreta, a més de tot el que ja he dit abans, és una dreta per la que podem avergonyir-nos amb causa. Tenim una dreta casposa, i el pitjor de tot, una dreta clarament heredera del fascisme i el franquisme.

Ahir a la nit, veient la televisió, a la 2 va aparéixer un reportatge sobre "Espacio tangente", un centre de creació contemporània que s'ha creat des de fa uns quants anys a Burgos (òsties, Burgos, tu!), i que desenrotlla les seues activitats a un local cedit per l'Institut Municipal de Cultura. I entre totes aquestes activitats (moltes subvencionades pel propi Ajuntament, dirigit pel ex-ministre azanarista Juan Carlos Aparicio), està la recreació del Burgos republicano, amb gent portant banderes republicanes i pasejant sense més complexes pels carrers de la ciutat.

I al nostre Alacant ens trobem amb que tot el treball fet per la gent de la "Comisión para la Recuperación de la Memoria Historica", està a punt de perdre's. Els esforços per tal d'aconseguir que la família del gran Eusebio Sempere donara per a la ciutat -en homenatge a les víctimes d'un regimen que va acavar amb un sistema legal i democràtic- una bella escultura, o la subvenció de 20.000 euros aconseguida del govern central per a la construcció del "Memorial del Campo de los Almendros" han topat amb la incomprensió i la miopia del PP d'Alacant.

No solament no deixen fer-ho, sino que encara tenen la prepotència i la xuleria de no donar cap tipus d'explicació a ningú, ni als membres de la Comisión, ni a la resta de la ciutadania. Ells pensaran que són els amos de la ciutat, jo en canvi pense que eixa és l'actitud duns sers tremendament covards.